top of page

Diensten

Tekstschrijven | Copywriting | Eindredactie | Communicatieadvies

Een goede tekst is krachtig, boeit, en is logisch van opbouw. Dat klinkt eenvoudig, maar vergt ook tijd. Een verdiepend artikel is anders dan een nieuwsbrief. Een commerciële tekst is anders dan een scriptie. Alle goede teksten hebben echter één ding gemeen: de boodschap komt binnen bij de lezer. En dat is precies wat mijn teksten doen.

Tekstschrijven

Iedereen kan schrijven. Dat hoor ik vaak. En toch is een goede tekst maken niet voor iedereen makkelijk. Bijvoorbeeld doordat je te veel van de inhoud weet. Of er simpelweg geen tijd voor hebt. Elke tekst begint met het bepalen van je doel en elke tekst vraagt om een andere schrijfstijl. Wat al mijn teksten met elkaar gemeen hebben, is dat ze aansluiten bij het verhaal dat jij wilt vertellen aan de klant. Informatieve brieven, persberichten, jaarverslagen, nieuwsbrieven, vacatureteksten of achtergrondartikelen: ik help je graag!

Copywriting

Goed schrijven maakt je nog geen copywriter. Een wervende tekst is niet altijd foutloos of grammaticaal correct. Het gaat om communiceren met de doelgroep. En soms is dat in spreektaal. Een reclametekst moet tot de verbeelding spreken en roept een bepaald gevoel op bij de eindklant. Vaak is het uiteindelijke doel een hogere conversie of naamsbekendheid voor je bedrijf. Wil je de klant aanzetten tot actie met een direct mailing, ben je op zoek naar een pakkende slogan voor een campagne of heb je hulp nodig met een advertorial? Ik help je met promotiemateriaal.

Tekstcorrectie en redigeren

Soms wil je een tekst alleen laten corrigeren op stijl- en spelfouten of een opmaakbestand laten controleren op afbrekingen. Een  snelle check dus. Eindredactie gaat nog een stap verder. De stijl, vorm en inhoud van de tekst moeten consistent zijn. Is de tekst begrijpelijk geschreven? Zit de tekst vol met clichés? Soms is het nodig om een stuk te herschrijven of te schrappen. Eindredactie biedt een effectieve manier om je tekst net iets scherper te maken. Woordkleur helpt om jouw teksten net dat beetje extra te geven. 

Communicatieadvies

Teksten zijn slechts een onderdeel van een (marketing) communicatiestrategie. De strategie is de voorwaarde om alle doelstellingen te halen. Waar staat jouw organisatie voor? Wat wil je bereiken over een langere periode en wie is jouw doelgroep? Maar ook: hoe ga je de boodschap overbrengen naar de interne én externe klant. Kun je hier wel een frisse blik bij gebruiken? Of zoek je een tijdelijke vervanger voor bijvoorbeeld zwangerschapsverlof? Neem dan contact op!

bottom of page