Gevulde paprika uit de oven (vegetarisch)

Eén van mijn favoriete vegetarische recepten is gevulde paprika. Binnen een half uurtje staan ze op tafel en ze zijn perfect als hoofdgerecht, of juist als bijgerecht als je bezoek krijgt. Onderstaand recept maak ik voor mezelf en ik realiseer me dat dit vrij veel is voor 1 persoon. Als je een kleine eter bent, dan zou ik je aanraden voor 1 paprika per persoon te kiezen.


Benodigdheden:

- 2 rode paprika’s

- 80 gram vegan rulstukjes


van AH merk

- 1 ui

- 1 groot teentje knoflook

- Geraspte kaas

- 100 gram ricotta

- 150 gram verse spinazie (


het kan ook met diepvries, maar dat vind ik minder lekker)


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het steeltje van de paprika en verwijder de zaadlijsten zonder de paprika te halveren. Kook ze 4 min en laat ze vervolgens uitlekken.

Snipper in de tussentijd de ui en pel


de knoflook. Doe wat olijfolie in een pan en fruit de ui op hoog vuur. Doe de rulstukjes en knoflook erbij en bak nog even kort. Voeg spinazie naar wens toe totdat deze geslonken is. Zet het vuur lager en voeg de ricotta toe. Kruid het mengsel met peper en zout naar wens.


Pak een ovenschaal en zet de paprika’s hierin. Vul ze met het mengsel en strooi er nog wat geraspte kaas overheen. Zet de paprika’s 15 min in de oven tot de kaas knapperig is.




0 weergaven0 opmerkingen